Img 6469 Min

De spectaculaire plaatsing van een Tiny House

Wij zijn er als Kooti heel erg fier op dat wij elk tiny house helemaal bouwen in ons eigen atelier. Zo werken we helemaal op maat van jouw wensen en jouw dromen en kunnen we alles aanpassen zodat het resultaat 100% bij jouw leven past. Maar dan? Want wat gebeurt er als jouw tiny house (bijna) klaar is? Dan komt het jouw richting uit natuurlijk. En dat is best spectaculair, kijk maar even mee! 

Wanneer verhuizen?

Wij doen jou als Kooti een doordacht voorstel wanneer we jouw tiny house best kunnen verhuizen. Doorgaans plannen we dit voor de volledige afwerking. Niet alleen omdat sommige materialen erg kwetsbaar zijn voor het vervoer, maar ook omdat we rekening houden met het gewicht van je huisje. Jij kiest trouwens zelf: ofwel zorgt Kooti voor alle details rond het vervoer en de plaatsing ofwel mag je je tiny house zelf komen ophalen aan ons atelier. Het gaat wel om een uitzonderlijk vervoer natuurlijk, dus er is heel wat om rekening mee te houden. 

Hoe verhuizen? 

De verplaatsing van een tiny house is best spectaculair. Wij werken samen met een kwalitatief en betrouwbaar transportbedrijf, Aertssen, en zorgen dat alles tot in de puntjes is voorbereid. Want ja, het is behoorlijk spannend om zo’n huisje waar je enkele weken hard aan hebt gewerkt door de lucht te zien zweven, maar als je weet dat elk detail op voorhand werd besproken, is dat een hele geruststelling! 

De plaatsing

Kooti kan enkele dagen voor the big moment zorgen voor het klaarmaken van het volledige terrein waar je tiny house geplaatst zal worden. Daar komt best wel wat bij kijken. We graven bijvoorbeeld het terrein af, storten dan een laag gebroken steenpuin en voorzien rijplaten vanaf de openbare weg tot op de exacte plek van het tiny house. Want het feit dat je tiny house op de plek van jouw dromen kan staan is fantastisch, maar zorgt soms ook voor wat extra uitdaging. Eens het huisje geplaatst is, kan Kooti nog zorgen voor de aansluiting op alle nutsvoorzieningen. 

De afwerking

Zijn we dan klaar? Nee hoor, nog lang niet. We werken jouw tiny house nu nog verder ter plaatse af. Uiteraard beginnen we met een zorgvuldige check van je hele huisje. Want hoe goed zo’n verhuisoperatie ook werd voorbereid, er kan altijd iets gebeuren. We hebben alle vertrouwen in de stevigheid en kwaliteit van onze materialen, maar bijvoorbeeld alle ramen en deuren nog even opnieuw afstellen en nakijken is geen overbodige luxe. Daarna werken we gewoon verder zodat je nu je tiny house elke dag een beetje mooier zal zien worden. Bijvoorbeeld de gevelbekleding is iets wat we meestal pas inplannen nà de verhuisoperatie. 

Weer eentje uitgevlogen! 

Wij van Kooti, vinden eigenlijk elk aspect van het werken aan een tiny house heel bijzonder, maar we moeten toegeven dat zien hoe ‘ons kindje’ dat we hebben zien groeien in ons eigen atelier letterlijk naar buiten vliegt best emotioneel is. Er zit een stukje van onszelf in, dus het uitwuiven van zo’n huisje is altijd een intens moment. Al zijn we vooral super blij dat alweer iemand de weg heeft gevonden naar kleiner, gezelliger, duurzamer, rustiger en gelukkiger. Want dat zijn toch allemaal sleutelwoorden die voor ons horen bij een tiny house. 

Benieuwd naar de hele filosofie achter Kooti? Zelf interesse in een eigen tiny house? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je maar al te graag!

Je mag helemaal gerust zijn, jouw grote droom van een klein huisje is bij Esther en Kevin in goede handen. Dus waar wacht je op? Zet vandaag nog de eerste stap in het realiseren van jouw droom!