windenergie

Een Tiny House als antwoord op dure energie

Wij denken dat de aandacht voor de opwarming van de aarde en de klimaatverandering alleen nog maar zal groeien de komende jaren. We kunnen misschien beter zeggen dat we dat zelfs hopen. En sowieso zal het een hele uitdaging worden om meer en meer in te zetten op duurzame, groene energie. Niet alleen voor de wereld, maar ook voor je portemonnee, want de prijzen van gas en elektriciteit swingen de pan uit en daar heb je zelf weinig controle over. Tenzij je kiest voor een doordacht tiny house natuurlijk!  

Kleiner en dus minder energie 

Natuurlijk klinkt dat heel erg logisch, maar het is wel heel belangrijk om dit hier nog eens te herhalen. Want uiteraard betekent een kleinere oppervlakte dat je minder energie nodig hebt om je huisje te verwarmen. Maar de verschillen zijn best spectaculair. Engie bijvoorbeeld, rekende voor dat de gecombineerde kosten voor water én elektriciteit in een tiny house vaak zorgen voor een factuur tussen de 300 en 500 euro per… JAAR! Dat zijn prijzen waar mensen die in een ‘normaal’ huis wonen alleen maar van kunnen dromen. En ja, je huisje is dan ook heerlijk warm in de winter hoor, maak je daarover vooral geen zorgen. 

Zelf energie maken 

Veel mensen kiezen voor een tiny house vanuit een keuze om bewuster en duurzamer te leven. Het kan dus belangrijk voor jou zijn dat je hele huisje zelfvoorzienend is. Dat kan natuurlijk! Een tiny house kan perfect in combinatie met zonnepanelen of een kleine windmolen. De meeste bewoners van een tiny house hebben ook de luxe dat ze extra buitenruimte hebben aan hun huisje. Want een kleiner huis, betekent meestal een grotere tuin! Je kan dus ook zelfvoorzienend worden dankzij een kleine moestuin, waar je meteen je afval kan composteren. Uiteraard ga jij overal zo ver in als je zelf wilt. Maar een tiny house geeft je wel echt de keuze en dat is de dag van vandaag eigenlijk een grote luxe. 

Een slim huisje 

Het is niet omdat je huis klein is, dat het niet doordacht is. Als je Kooti volgt op Facebook en Instagram, dan weet je al dat we daar regelmatig informatie delen over de bouw van onze huisjes. En dan is het je vast al opgevallen dat onze projecten voldoen aan de allerhoogste standaarden. Onze huisjes zijn prima geïsoleerd en moeten niet onderdoen voor ‘gewone’ huizen, wel integendeel. Je mag dus gerust zijn dat onze huisjes helemaal conform zijn. Dat is niet alleen prettig om in te wonen, maar uiteraard ook fijn in je portemonnee. 

Heb je na het lezen van dit artikel vragen over de energievoorziening van een tiny house? Bel ons dan even op of stuur ons een mailtje. Dan helpen we je graag verder of nodigen we je uit in ons atelier om alle opties te bespreken. 

Je mag helemaal gerust zijn, jouw grote droom van een klein huisje is bij Esther en Kevin in goede handen. Dus waar wacht je op? Zet vandaag nog de eerste stap in het realiseren van jouw droom!