799bf103 B081 4851 Af62 7a16bb0b759b

Kleine gelukjes

Kooti is er niet zomaar gekomen. Kooti is het resultaat van onze eigen persoonlijk groei. Kooti is ontstaan omdat het onvermijdelijk was. Kooti is er gekomen na een periode waarin we weinig kleine gelukjes te zien kregen of konden zien. Na een periode van diepe rouw verandert er iets in je. Dat is moeilijk in woorden te omschrijven maar je voelt het gewoon.

Kleine gelukjes zien kan je leren.
Iedereen kan kleine gelukjes zien.
En toch blijkt dat niet zo gemakkelijk als het eruit ziet.

Het begin van Kooti gaat al enkele tijd terug.
Op de dag dat mijn papa (veel te jong) stierf, is er iets stevig geknapt bij mij.
Mijn papa heeft nooit echt heel gepassioneerd gewerkt. Hij was van het type dat vond dat je moest werken omdat er brood op de plank moest komen, maar niet omdat je iets graag deed of er veel talent of passie voor had. Hij keek dus reikhalzend uit naar zijn pensioen. Zijn eerste ‘pensioenmaand’ stierf hij.

Dat heeft ervoor gezorgd dat ik, maar zeker ook Kevin, besloot om meer te doen wat ik graag doe. Nu! (niet pas als ik op pensioen ben) In maart 2020, een jaar na mijn papa zijn dood, viel het leven even stil door corona en hadden we veel tijd om te praten.
Ons leven te (her)evalueren.

Het was tijd om terug meer naar de basis te gaan én om onze talenten ten volle in te zetten in een bedrijf dat meer bij ons past. Samen met Studio Maria creëerden we Kooti volledig op onze maat. Op maat van onze talenten, onze levensvisie en hoe wij het liefst werken in combinatie met onze 2 kinderen. Dat was een openbaring en voelde ook als een bevrijding!

Samen met het ontstaan van Kooti veranderde er veel in ons leven. We verkochten ons grote huis en gingen kleiner wonen, we besloten anders om te gaan met ‘werk’ en beloofden plechtig onszelf meer ‘kwaliteit’ in het leven te gunnen.
We wilden bewust minder, bewust kleiner, bewust beter leven.

We leerden dat geluk in kleine dingen zit.
Ik zoek ze elke dag.
En deel ze ook wel eens met jullie.
Elk klein gelukje dat ik zie en ‘bewust’ herken, toont me weer hoe mooi het leven is.
Als je er maar zelf wil naar kijken.

Zo hebben we aan ons atelier altijd een prachtige zonsopkomst.
Wij zijn altijd vroeg aan het werk en dat wordt beloond.
Op het moment dat we zo’n mooi luchtspektakel te zien krijgen, laten we even alles liggen en staan er graag even bij stil. Al is het maar 1 seconde.

Die kleine gelukjes staan dus voor meer dan alleen wat leuke foto’s.
Ze staan voor een levensvisie die we ook graag in Kooti stoppen:
persoonlijk – eerlijk – goedlachs – enthousiast – gepassioneerd – echt – authentiek – …