Image 6483441

Kleine stapjes, grote veranderingen

Het is weer de tijd van het jaar om terug te blikken en even te checken hoe het eigenlijk is geweest, dat afgelopen jaar. Zeker als ondernemer is het belangrijk om regelmatig even op de pauzeknop te duwen en even te checken of je nog op de goede weg zit. Voor ons als Kooti was 2021 een bijzonder jaar. Niet alleen professioneel, ook privé. We laten je graag even meekijken achter de schermen van Kooti! 

Kooti kwam als merk en als onderneming niet zomaar uit de lucht gevallen. Wij hebben als koppel al 10 jaar ervaring als zelfstandige aannemer voor grote en kleine bouwprojecten en renovaties. Steeds met oog voor detail en kwaliteit. Wij deden dat heel graag en doen het soms nog steeds omdat je jarenlange trouwe klanten nu eenmaal niet in de steek laat. Maar meer en meer stak het gevoel op dat er iets niet klopte. Alles moest altijd groter, ruimer, nieuwer. Terwijl wij net op zoek waren naar minder en kleiner. 

Want hoe meer we ons verdiepten in de wereld van tiny houses, hoe meer we voelden: dit is het! Dit willen we doen! We vertelden ons enthousiaste verhaal aan de dames van Studio Maria die ons merk helemaal hebben vormgegeven. Ze hielpen ons met de strategie, onze naam en onze volledige huisstijl. Csaba van LittleBigThings bouwde samen met hen deze website. Die trouwens zo gebouwd is dat hij een minimale impact heeft op het milieu, want ja, al onze online activiteiten hebben een immense impact op de uitstoot van CO2. 

Toen we met Kooti ook echt mochten beginnen bouwen – niet alleen de eerste tiny houses, maar bijvoorbeeld ook een natuurlijke zwemvijver – begon het alsmaar duidelijker te worden dat we ook ons eigen leven moesten omgooien. Dus afgelopen zomer verkochten we ons (te) grote huis en gingen we intensief ontspullen met de hulp van de fantastische opruimcoach Sooki. Intussen wonen we in een veel kleiner huisje vlakbij de Hobokense polder. En wat voelt dat goed. 

2021 was voor ons een jaar waarin de puzzelstukken in elkaar vielen. Professioneel voelt Kooti stilaan alsof het er altijd geweest is. We zijn helemaal klaar om nieuwe huisjes te bouwen in 2022. De studies ‘interieurvormgeving’ van Esther die intussen alweer halverwege zijn, zullen die huisjes alleen nog maar mooier maken. En privé hebben we zelf ervaren dat het écht een immens effect heeft op de rust in je hoofd om kleiner te wonen en veel meer te kunnen doen met minder spullen. 

Ieder op zich waren het kleine stapjes, maar als die veranderingen allemaal samenkomen in één foto, dan valt het plots heel erg op. Deze foto is van de feesttafel van onze 14-jarige dochter. Helemaal spontaan in de kleuren van Kooti, met het prachtige servies van oma en opa – want alleen de mooiste borden hebben het ontspullen overleefd – en met een plantje van één van onze kostbaarste vrienden. Op zo’n moment weet je: wat een rijkdom, wat een geluk! 

Neem jij ook even een moment om stil te staan? Om uit te zoeken wat jou echt gelukkig maakt? Laat het ons weten hé, als we je ergens mee kunnen helpen! We delen graag onze ervaringen en we bouwen nog liever een tiny house voor jou. Want grote dromen, zitten vaak in kleine dingen. Daar zijn wij na 2021 meer dan ooit van overtuigd.

Je mag helemaal gerust zijn, jouw grote droom van een klein huisje is bij Esther en Kevin in goede handen. Dus waar wacht je op? Zet vandaag nog de eerste stap in het realiseren van jouw droom!