Img 5853

Natuurlijke waterzuivering

We kregen ooit de vraag van een klant of we ook een natuurlijke waterzuivering kunnen aanleggen. Dat hadden we tot op die dag nog niet gedaan. Maar omdat de natuur ons nauw aan het hart ligt én we ook geloven in de kracht van de natuur wilden we de uitdaging wel aangaan. Ondertussen legden we al heel wat natuurlijke waterzuiveringen aan en soms ook gecombineerd met een natuurlijke zwemvijver.

Wat is dat nu, zo’n natuurlijke waterzuivering?
Kort gezegd: Het doel is om afvalwater te zuiveren op zo’n manier dat het vuile water terug kan worden gebruikt of onschadelijk kan worden teruggegeven aan de natuur. Je kan het zien als een stukje natuurgebied in plaats van een industrieterrein.

Wij kwamen terecht bij Marc Daelemans van PURE Milieutechniek.
Hij leerde ons alles.
De volledige technische werking van een natuurlijke waterzuivering kan je nalezen op zijn website.

Het zuiveren van afvalwater met planten is een ecologische methode. Ze kan toegepast worden voor het zuiveren van zowel huishoudelijk als industrieel afvalwater. Het afvalwaterzuiveringssysteem met planten kan gecombineerd worden met mechanische installaties. Het maakt je ook onafhankelijk van de centrale zuiveringssystemen én hun kosten.

Meer en meer mensen willen graag onafhankelijk zijn van het waternet en de daarbij horende kosten. We krijgen meer en meer de vraag voor het zuiveren van regen-en afvalwater op een ecologische manier. Mensen zijn zich meer en meer bewust van het belang van het opvangen van water en het hergebruiken ervan. Een natuurlijke waterzuivering geeft hier een mooi en ecologisch sterk antwoord op.

Ben je zelf geïnteresseerd in een natuurlijke waterzuivering? Of een met daaraan gekoppelde zwemvijver?
Neem dan zeker contact met ons op voor meer info.

Img 6298
Img 6299
Img 6300