tiny house

Zeven momenten in je leven waarop een tiny house dé ideale oplossing is!

Naast de vraag ‘Wat is dat eigenlijk een tiny house?’ is de tweede vraag die wij voortdurend krijgen: ‘Is dat wel iets voor mij?’. En dan antwoorden wij altijd heel eerlijk. Want natuurlijk is een tiny house niet de ideale oplossing voor iedereen, maar soms is het wel een perfect plan waar je misschien niet meteen aan denkt. We geven je ter inspiratie graag zeven momenten in je leven waarop een tiny house volgens Kooti echt een droom kan zijn!

1. Je bent jong en je wilt wat

De uitdagingen voor jonge mensen om een eigen stekje te vinden, worden steeds groter. Aankoopprijzen voor huizen en appartementen swingen de pan uit, huurprijzen nemen een steeds grotere hap uit het eerste loon. Het prijskaartje om ‘alleen te gaan wonen’ wordt zo steeds moeilijker te betalen. Een tiny house biedt alle comfort en mogelijkheden die je als jonge starter zoekt, maar is veel beter betaalbaar. Er komen gelukkig alsmaar vaker initiatieven van steden en gemeenten om tiny houses in te zetten in de strijd tegen een onbetaalbare woningmarkt. Daar werkt Kooti maar al te graag aan mee!

2. Je bent iets ouder en je wilt (heel) veel

Alsmaar vaker spreiden mensen hun vleugels vandaag heel ver uit. Ze willen de wereld zien, jagen hun dromen na en kunnen overal ter wereld aan de slag. Het kan een heel fijn gevoel geven om in je ‘thuisland’ dicht bij familie en vrienden toch een vaste stek te hebben, zo’n veilig plekje waar je altijd naar terug kan keren. Ook dan kiezen alsmaar meer mensen voor de luxe en de vrijheid van een tiny house. 

3. Ontsnappen aan de ‘ratrace’

De wereld is vandaag druk, drukker, drukst. Er zijn voortdurend deadlines, meetings, mailboxen en smartphones die om onze aandacht schreeuwen. Meer en meer mensen voelen aan dat ze nood hebben aan iets anders. Een rustig plekje verscholen in de natuur waar ze even kunnen ontsnappen en helemaal tot rust komen. Een tiny house kan een perfect idee zijn als je op zoek bent naar een betaalbaar, gezellig tweede verblijf waar je heerlijk kan relaxen. 

4. Kangoeroewonen 2.0

Is het tijd om na te denken over de rustige oude dag voor jezelf of voor je ouders? Ook dan kan een tiny house een heel goede oplossing zijn die privacy en voor elkaar zorgen probleemloos met elkaar kan verbinden. Door een tiny house te bouwen in een (ruime) tuin of in de buurt van het huis van familie, kan je op een vernieuwende manier aan kangoeroewonen doen. Klinkt goed, niet? 

5. Je wilt het helemaal anders 

Soms zijn er van die momenten in je leven dat je hele wezen schreeuwt dat het anders moet. Dat je radicalere keuzes moet maken om een leven te leiden dat in overeenstemming is met alles waar je voor staat. Als je wilt leven volgens de principes van minder, vrijer, kleiner, rustiger en meer balans met de natuur is een tiny house vaak een ideale oplossing. We kunnen bij Kooti helemaal op maat werken en hebben alle expertise om je huisje volledig energieneutraal te bouwen met zonnepanelen, een warmtepomp,…  

6. Je weet niet wat de toekomst brengt 

Soms maakt het leven een onverwachte bocht. Je verwerkt een scheiding, een ziekte, een overlijden, familieleden verhuizen naar het buitenland. Of nog iets helemaal anders. Op zo’n moment ben je misschien op zoek naar een tijdelijke, betaalbare oplossing om in je droomhuisje dichtbij de natuur je batterijen weer helemaal op te laden. Ook dan kan een tiny house het ideale antwoord zijn waarmee je flexibel kan inspelen op al het moois wat de toekomst nog brengt. 

7. Work, work, work! 

Heb je professioneel nood aan een kleine, handige en flexibele woning vlakbij je werkplek? Al aan een tiny house gedacht? Of ben je misschien op zoek naar een rustig, geheim plekje waar je als schrijver, schilder, ontwerper, kunstenaar, illustrator, scenarist of andere creatieveling uren in stilte kan werken?  Hoe zalig zou dat zijn? 

Voilà, dat was ons zeer uitgebreide antwoord op de vraag ‘Is een tiny house iets voor mij?’.  Op de volgende vraag die je je waarschijnlijk stelt, kunnen we veel korter antwoorden: 

Kan Kooti mij helpen met mijn tiny house?

JA, heel graag! 🙂

Neem dus gerust contact met ons op om samen je dromen concreet te maken. 

We kijken er al naar uit! 

Esther & Kevin

Je mag helemaal gerust zijn, jouw grote droom van een klein huisje is bij Esther en Kevin in goede handen. Dus waar wacht je op? Zet vandaag nog de eerste stap in het realiseren van jouw droom!